Én weekend:

800,-

Næste holdstart: 31. juli kl. 9 — 15:30

 Ledige pladser

Én weekend

Det meningsfulde liv

Hvad er det meningsfulde liv? I denne gruppe skal vi over en weekend tale om og arbejde med, hvordan vi finder vej til at leve et meningsfyldt liv.

Weekenden bygger på tre søjler - identitet, dannelse og fællesskab - som vi skal arbejde med gennem fem tematiske moduler, som du kan læse om nedenunder.

800,-

Kan betales á to omgange

Tilmelding via mail:

Til dig, der...

...føler et forventningspres fra samfundet
...efterlyser mening med livet
...lider under 12-talskulturen
...vil definere dine egne idéer om succes
...vil lære at gå efter egne mål – ikke andres

Næste holdstart

31. juli, kl. 9 — 15:30

1. august, kl. 9 — 15:30
14. august, kl. 9 — 15:30

15. august, kl. 9 — 15:30
28. august, kl. 9 — 15:30

29. august, kl. 9 — 15:30

Gruppeleder(e)

Jonas

Jeg er meget optaget af, hvordan vi kan komme tættere på at leve liv, som er i overensstemmelse med vores værdier og egne forventninger. Jeg bruger meget tid på arbejde og studie. Og jeg tænker ofte, at jeg burde se mine bedsteforældre noget mere, få ringet lidt oftere til vennerne, tage på flere dates og høre nogle flere koncerter. Det er en af de balancer, der for mig er den sværeste i livet, for den handler i bund og grund om, hvordan jeg ender med at se tilbage på livet; gjorde jeg de rigtige ting?

Mød Jonas

Program

Vi skal sammen bruge en weekend hjemme i Avilius på at finde ud af, hvad det meningsfulde liv er for os hver især. Vi skal snakke om livets spilleregler – og hvordan vi kan spille efter vores egne regler i stedet.

Gruppeforløbet er delt op i tre søjler: identitet, dannelse og fællesskab. Dem kan du læse mere om i oversigten.

Forløbet foregår hos Avilius på Vesterbrogade 35. 📍

Vi skal undersøge den kulturelle og historiske kontekst, som vores liv er placeret i. Ved at blive klogere på, hvilke samfundsmæssige strømninger, der former vores liv kan vi bedre identificere, hvilken betydning præstationspresset, perfekthedskulturen og individualismen har på vores forståelse af os selv og hinanden.

Hvorfor snakker vi om en præstationskultur, når vi egentlig ikke har en? Det kigger vi nærmere på, og vi arbejder med, hvordan vi reducerer det præstationspres, som forhindrer os i at have fokus på det meningsfyldte liv. Vi skal desuden snakke om at skabe vores egne spilleregler og lære at distingvere mellem stærke og skrøbelige værdier.

Førstedagens sidste tema handler om identitet - hvilken betydning har det og hvordan kan vi arbejde med vores egen identitet? Vi skal snakke om at have personlige projekter og psykologien bag motivation. Vi skal tale om, hvad forskellen er på uddannelse og dannelse. Vi kommer også ind på fænomenerne ”paradox of choice” og ”broadcasting of the extraordinary".

Vi skal filosofere over livets beskaffenhed – hvad vil det sige at være menneske. Vi skal snakke om forskellen på tilfredshed, lykke og mening. Vi skal diskutere konsekvenserne af et manglende skæbnebegreb. Vi skal tale om mærkbarhed versus målbarhed. Og så skal vi undersøge, hvilke lidelser, der er værd at udholde i vores eget liv.

Vi skal snakke om fællesskabers betydning. Vi skal finde ud af, hvilke fællesskaber vi gerne vil indgå i. Vi skal snakke om vigtigheden af at kunne decentrere sit perspektiv. Vi skal finde en ramme om livet, der kan give ro og være med til at besvare nogle af de største spørgsmål i livet.

Vi samler op på weekenden og giver plads til spørgsmål, løse tråde og alt det, som vi ikke nåede.

Er Det meningsfulde liv det rigtige forløb for dig?

Vi sidder klar ved telefonerne til at svare på alle spørgsmål. Vælg en ledig tid nedenfor, så ringer vi til dig!

"Vi har lært meget om hvad det meningsfulde liv er - en del af det havde jeg hørt før, men forløbet gav mig værktøjerne til at implementere det i mit liv."

— Tidligere deltager i Det meningsfulde liv

"Jeg synes rummet har føltes rart og trygt. Jonas har virkelig formået at få mig til at være komfortabel ved at stå 100% ved det sted jeg er i mit liv lige nu."

— Tidligere deltager i Det meningsfulde liv

"Det har været enormt givende at få sat ord og forklaring på nogle af de bekymringer og forhindringer man oplever i sin hverdag."

— Tidligere deltager i Det meningsfulde liv

"Forløbet gav mig gode redskaber til at se og fokusere på de ting, der giver mig værdi i livet. Og ikke at blive ængstelig, når det ikke følger vores ofte fordrejede billede af perfektion."

— Tidligere deltager i Det meningsfulde liv

Er du i tvivl?

Vi har måske et gruppeforløb, der passer bedre til dig.

Læs mere 

×

Skriv til os

Nu er det din tur! Uanset om du er klar til at starte i et forløb, har spørgsmål eller bare gerne vil vide mere — send os en besked, så vender vi tilbage i løbet af et par dage.

“For there is always light, if only we’re brave enough to see it – if only we’re brave enough to be it” — Amanda Gorman, The Hill We Climb
“Kroppen er et gidsel, en jolle fortøjet i sit eget mørke” — First Flush, Vildgæret Ensomhed
“Én dag af gangen med min ryg op af muren, hovedet helt i vejret og benene på jorden” — Artigeardit, Stå Op Gå Ned
“The only way out is through” — Iceage, Lockdown Blues
“Den der ønsker at leve livet om, har overhovedet ikke levet” — Karen Blixen, 1932
“Hvis du kunne gøre det hele igen, ville du gøre det hele igen” — Caspar Eric, Alt hvad du ejer