Blog

Velkommen til fjerde episode af Avilius Talks — en podcast om at have det godt.

Og netop at have det godt kan være en udfordring for tiden. Mette Frederiksen sendte os allesammen på tidlig juleferie i anden runde af lockdown. Og når vi så står her i køen til podning, checker seneste pressemøder og bliver lidt ængstelige over smittetallene, truer en lige så stor, men noget mindre medieomtalt krise. Den gode gamle klimakrise er nemlig blevet glemt til fordel for coronakrisen, mener Selma Montgomery.

Selma er intersektionel klimaaktivist og koordinator i den danske afdeling af Fridays For Future. Vi inviterede hende ind til en samtale om klimaangst vs. virusangst, og hvordan vores generations mange kampe måske har én fælles løsning.

26/12/20

Græsset er altid grønnere – et tidsaktuelt syndrom

🦠 Opdateret 30. december 2020 🦠


I lyset af de seneste regler fra Sundhedsstyrelsen, har vi i Avilius taget et par ekstra forholdsregler. I dine sessioner vil du opleve lidt mindre fysisk kontakt – uden håndtryk eller kram, og måske med lidt mere afstand, end hvad vi er vant til. Ved indgangen til terapilokalet har vi både mundbind og håndsprit, hvis du har glemt det ene eller det andet.

Vi foretrækker alle fordelene ved at sidde ansigt til ansigt, men forstår naturligvis den mulige bekymring om smittefare. Derfor tilbyder vi, at dit forløb kan fortsætte (eller starte!) via Zoom. Bare ræk ud til din samtalepartner, så I sammen kan finde en løsning, der er tryg og sikker.


Med håbet om positive tanker og negative tests,

Avilius ✨👋

"Who am I? I am many things."

Sommeren er forbi, og for mange af os er det blevet tid til at komme tilbage på skolebænken. Netop de her overgange: sommer til efterår, fritid til skole, kan rejse nogle spørgsmål om, hvem man er, og hvem man gerne VIL være. Er det for eksempel ok at være én person derhjemme, og en anden person i læsegruppen? Og hvordan definerer vi os selv, i en verden der på en gang er mere ensom men også mere forbundet end nogensinde før?

Thomas Morton er lektor i socialpsykologi ved Københavns Universitet og leder researchprojekter om de helt store identitetsspørgsmål, så det var oplagt at invitere ham hjem til os på Esromgade til en lille snak.

Interviewet foregår på engelsk.

02/09/20

Kort om kærlighed

01/09/20

Social angst – og fire øvelser til at overkomme den

01/09/20

Kærestesorger – sådan heler du et knust hjerte

08/08/20

Selvværd - livets rødder

08/08/20

Præstationsangst – 5 trin til at blive mindre nervøs

08/08/20

Derfor påvirker sociale medier din trivsel

30/07/20

Eksamensstress – sådan håndterer du det

Torsdag d. 14 maj deltog vi i et event, der var arrangeret af SPIRkbh og støttet af Tuborgfondet. Sammen med tre andre initiativtagere inden for det sociale, kulturelle og grønne område, skulle vi pitche vores egen idé om SU-venlige forløb til unge. Det hele foregik over Zoom, hvorfor vi pitchede vores idé fra vores hjemlige lokale på Nørrebro.

Vi fortalte lidt om vores individuelle forløb, vores kommende gruppeforløb om kærlighed, præstationspres og kulturclash, samt om Avilius Talks – et gratis arrangement, hvor vi behandler et samfundsvidenskabeligt og/eller psykologisk emne sammen med en ekspert. Til SPIRkbh’s event skulle publikum, der fulgte med hjemme fra stuerne stemme på det initiativ, som de synes var bedst, ved at donere et valgfrit beløb, der ville blive matchet af Tuborgfondet.

Det lykkedes os at slippe afsted med sejren, hvilket betød, at vi tog lidt mere end 25.000 kr. med os, der blandt andet skal bruges til at markedsføre vores gruppeforløb og afholde Avilius Talks arrangementer. Det var en herlig aften, hvor vi fik lov til at præsentere vores idé til et nysgerrigt publikum, der stillede gode spørgsmål. Det var ikke mindst inspirerende at høre fra de andre initiativtagere, som havde nogle beundringsværdige idéer og budskaber.

Vi skylder en stor tak til SPIRkbh, der har skabt et platform for nye iværksætterskud som os, hvor man kan formidle sin vision og endda få støtte til at gøre den til virkelighed. Der skal også lyde en tak til Tuborgfondet for at matche donationerne og give os mulighed for at komme hurtigere ud over stepperne. Vi glæder os til at fortælle til næste SPIRkbh-event, hvordan vi har brugt pengene og i den forbindelse, hvad vi har lykkedes med at udrette.

På en solbeskinnet onsdag inviterede vi en række gæster op på toppen af Gammel Kongevej 43. Vi havde gjort tagterrassen klar til at danne scenen for premieren på Avilius Talks – et gratis arrangement og en podcast, hvor vi sammen med eksperter bliver klogere på emner inden for psykologien og samfundsvidenskaben. Aftenens ekspert var Dennis Nørmark — antropolog og medforfatter til bogen Pseudoarbejde, der undersøger, hvorfor vi aldrig lykkedes med at reducere vores arbejdstid til de 15 timer om ugen, som eksperter i starten af det 20. århundrede havde spået, at vi ville være nået til nu. En af forklaringer er at finde i begrebet pseudoarbejde, som er det arbejde, der ligner reelt arbejde, men som ikke er det, fordi det ingen værdi skaber. Det er arbejde, som kan lyde formålstjenligt, men som ingen reel betydning har, udover at det holder en masse mennesker beskæftiget.

Hvis du er i tvivl om, hvordan pseudoarbejde ser ud, så tænk på den britiske komedieserie ”The Office”, hvor alle tilsyneladende har travlt –men med hvad?

Vi propper vores moderne arbejdsliv med pseudoarbejde, fordi vi stadig holder fast i industrialiseringens logik om, at flere arbejdstimer er lig med mere produktivitet (hvilket ikke er sandt), og det betyder, at vi fastholder alle i en 37 timers arbejdsuge, hvor vi tvinger dem til at udfylde tiden med pseudoarbejde.

Pseudoarbejdets udbredelse i de moderne arbejdsliv har store konsekvenser, blandt andet for folks oplevelse af et meningsfyldt arbejdsliv, selvrespekt og livsglæde. Faktisk ser vi en stigende tendens til, at folk melder sig syge med stress, fordi deres arbejde er så kedeligt og meningsløst – aka bore-out. Du kan høre meget mere om pseudoarbejde ved at lytte til optagelsen fra premiereaftenen, hvor vi blev klogere på, hvordan vi kan arbejde mindre (for det kan vi faktisk), mere meningsfyldt og derved opnå større selvrespekt og livsglæde. Dennis Nørmark giver også sit bud på, hvorfor unge mistrives mere i dag end tidligere.

Kom og nyd et glas mousserende vin på toppen af Gammel Kongevej, når vi i en samtale med antropolog og forfatter, Dennis Nørmark, skal snakke om det, som vi alle har på fornemmelsen, nemlig at det moderne arbejdsliv er fyldt med meningsløst og ligegyldigt arbejde, der camouflerer sig i fine titler, storladent sprogbrug og djøfisering.


I sin bog 'Pseudoarbejde' beskriver Dennis Nørmark, hvordan vi på mange måder sidder fast i industrialiseringens logikker som fx den påståede sammenhæng mellem tid og produktivitet, hvilket fastholder utroligt mange mennesker i et arbejde, der kan løses på halvdelen af den tid, vi bruger på det, eller som der i det hele taget ikke er behov for.


Der er meget få pladser, så skynd dig at tilmelde dig inden der er udsolgt! Vi glæder os til at se jer!

Velkommen til første episode af Avilius Talks — en podcast om at have det godt.

Her under corona-krisen sidder vi allesammen, inklusiv os her i Avilius, rigtigt meget derhjemme og scroller gennem diverse feeds mens hjernen slår fra.

Vi ringer til læge og forfatter Imran Rashid for at høre, hvad der sker, når vi scroller derudaf, og for at få et par gode råd til, hvordan vi kan identificere vores usunde digitale vaner – og ændre dem til vores fordel.

×

Skriv til os

Nu er det din tur! Uanset om du er klar til at starte i et forløb, har spørgsmål eller bare gerne vil vide mere — send os en besked, så vender vi tilbage i løbet af et par dage.

“Aldrig sælg dig selv – men vid hvad du er værd” — Artigeardit, imorgen:igår
“I ain’t living in the dark no more; it’s not a promise, I’m just gonna call it.” — Bon Iver, Beth/Rest
“Den der ønsker at leve livet om, har overhovedet ikke levet” — Karen Blixen, 1932
“Mørket trykker ind mod ruden, hører vinden suser derude. Tror at jeg har det som stenene, bølgerne bruser imod.” — Hans Philip, Saa Blaa