6 uger + gratis forsamtale:

Per gang: 333,-

Næste holdstart: 26. oktober kl. 16 — 18

 Ledige pladser

6 uger + gratis forsamtale

Angst

Oplever du angst i hverdagen, og kunne du tænke dig at lære at håndtere den? I vores trygge rammer vil du sammen med andre unge, der kæmper med problematikker som tankemylder, uro og grublerier, arbejde struktureret med angstens mekanismer og tilegne dig en bred vifte af redskaber til at håndtere netop din ængstelighed.

Per gang: 333,-

2.000,- i alt. Betales på én gang eller over flere omgange.

Tilmelding via mail:

Til dig, der...

...har brug for værktøjer til at håndtere ængstelighed
...oplever angst i hverdagen
...vil klædes bedre på til tilbagefald
...oplever præstationsangst
...har lyst til at vide mere om dig selv
...vil lære at overvinde angsttanker

Næste holdstart

26. oktober kl. 16 — 18

2. november kl. 16 — 18

9. november kl. 16 — 18

16. november kl. 16 — 18

23. november kl. 16 — 18

30. november kl. 16 — 18
7. december kl. 16 — 18

14. december kl. 16 — 18

21. december kl. 16 — 18

28. december kl. 16 — 18

4. januar kl. 16 — 18

11. januar

Gruppeleder(e)

Tamara og Eskild

Vi hedder Tamara og Eskild, og sideløbende med vores uddannelse til at blive psykologer arbejder vi som samtalepartnere og gruppeledere i Avilius. Vi har begge professionel erfaring med behandling af angst fra blandt andet psykiatrien og Angstforeningen, og vi har begge personlige erfaringer med angst. Lysten til at lave dette forløb udsprang blandt andet af vores oplevelse af, hvor meget det kan hjælpe at arbejde med håndgribelige værktøjer til angst – herunder særligt i en gruppesammenhæng, hvor man kan støtte og lytte til hinanden.

Derudover synes vi, det er frustrerende, at det skal være så svært for unge mennesker at få hjælp til mild eller moderat angst og ubehag, før det virkelig brænder på. Vi ville gerne skabe en mere tilgængelig mulighed for at forebygge og afhjælpe angst hos unge, samt forsøge at aftabuisere fænomenet og reducere den skam, mange kan føle omkring deres angst.

Mød Tamara Mød Eskild

Program

Hos Avilius har vi lavet et gruppeforløb, hvor du som ung kan lære om og arbejde med din angst. I gruppen vil du møde andre unge, der kæmper med lignende problematikker, og du vil blive udstyret med en bred vifte af konkrete værktøjer baseret på kognitiv adfærdsterapi, som også er den metode, der typisk anvendes i psykiatrisk behandling af angstlidelser.

Forløbet er bygget op som gruppesessioner, hvor du hver uge bliver introduceret for nye temaer og arbejdsmetoder, og hvor du vil få mulighed for at arbejde analyserende med problematikkerne og spejle dig i de øvrige gruppemedlemmers oplevelser.

Gruppen løber over seks uger med sessioner af to timers varighed og ledes af vores dygtige samtalepartnere, der er under uddannelse til at blive psykologer.

OBS. Gruppeforløbet skal ses som hjælp til selvhjælp på eget ansvar. Forløbet er ikke ment som erstatning for egentlig psykiatrisk behandling. Hvis du lider af moderat til svær angst, så kontakt først din egen læge. Forløbet kan dog være et fint supplement til dig, der venter på eller allerede går i anden angstrelateret behandling.

Forløbet foregår hos Avilius på Vesterbrogade 35. 📍

Angst er en kompleks størrelse, der kan referere til et bredt spektrum af tilstande og oplevelser – lige fra et abstrakt filosofisk begreb og eksistentielt grundvilkår over psykiatriske diagnosebetegnelser til en kropslig fornemmelse i en konkret situation.


Frygt, angst og ubehag er i stigende grad til stede i unges hverdag, men det kan være svært at indfange dens væsen og spotte, hvor den sniger sig ind - og ikke mindst hvordan vi kan håndtere den. Vores håb er, at du som en del af angstgruppen vil lære dig selv og angstens væsen bedre at kende, og at du vil gå herfra med en rygsæk af psykologiske indsigter og værktøjer, som du kan bruge fremadrettet, idet du samtidig får mulighed for at spejle dig i andre unge.

Du er ung, mellem 16 og 30 år og oplever angst i hverdagen: måske relateret til særlige situationer såsom eksamens- og præstationssituationer, sociale situationer eller i andre sammenhænge, eller måske som grublerier, tankemylder eller kropslig uro. Din angst er mild til moderat, og du vil gerne arbejde med at reducere dens indvirkning på dit liv og forebygge, at den bliver forværret. Samtidig har du lyst til at være en del af en støttende gruppe med andre unge, der står over for lignende problematikker. Du er nysgerrig på, hvordan man kan forstå angst fra et psykologisk perspektiv, samt på hvilke værktøjer, der har vist sig effektive til behandling og reduktion af angstproblematikker.

Avilius er en ung organisation skabt og udgjort af psykologistuderende under uddannelse. Vi er et team af kommende kliniske psykologer, der varetager gruppeforløb og individuelle forløb med unge med subkliniske problematikker til en SU-venlig pris. Vores mission er at hjælpe unge med at opnå psykisk velvære, før problemerne udvikler sig til det punkt, hvor der skal psykiatrisk behandling til. Kort sagt er vores mission at hjælpe den voksende gruppe af unge, der (endnu) ikke har det så dårligt, at systemet vil træde til med statsstøttet psykiatrisk behandling, men som heller ikke har råd til at betale for en privatpraktiserende psykolog.

Gruppen mødes i Avilius’ lokaler på Vesterbrogade, hvor vi sidder i en rundkreds i vores rummelige stue/lounge. Alle gruppemedlemmer starter samtidig, og det er de samme mennesker, du vil mødes med alle seks gange. Det er altid frivilligt, hvor meget man vil sige i gruppen, og vi forsøger at skabe et trygt rum, hvor der er plads til alle – også til, at man kan have en dårlig dag eller have angsten med. Sessionerne tager form af skiftevis oplæg og eksempler fra gruppelederne, refleksioner og eksempler fra gruppedeltagerne samt øvelser i plenum.


Der vil være vand og eventuelt nogle snacks, og vi holder en kort pause cirka midt i sessionen. Hver gang får du en eller flere øvelser med hjem, så du kan prøve kræfter med de forskellige metoder til angsthåndtering imellem vores møder.

En gruppe består af mellem 5–10 deltagere såvel som en eller to gruppeledere. Gruppen foregår som gruppesessioner af 2 timers varighed fra kl. 16-18 hver tirsdag over 6 uger. Det er således et kort, intensivt forløb på 12 timer i alt. Derudover vil du have en individuel gruppeforberedende samtale à ca. 30 minutter med en af gruppelederne – enten på Vesterbrogade eller telefonisk. Den indledende samtale er gratis og uforpligtende.


Prisen for hele forløbet er 2000 kr. svarende til 167 kr. i timen.


Til sammenligning koster individuelle samtaler i Avilius 299 kr. pr. session, mens en autoriseret psykolog koster gennemsnitligt 1100 kr. pr. session.


Beløbet betales via MobilePay, enten ved første gruppegang eller opdelt i rater.

Hvis du er interesseret, er første skridt at skrive til os. Derefter inviterer vi dig til den uforpligtende individuelle 30-minutters samtale med en af gruppelederne, hvor du kan høre mere, og hvor vi sammen finder ud af, om gruppeforløbet er noget for dig.


Samtalen kan enten foregå telefonisk eller på Vesterbrogade – på den måde kan du også møde os og se lokalerne. Forsamtalen er gratis og uforpligtende, og du skal ikke beslutte noget med det samme. Hvis du efterfølgende beslutter dig for, at du godt kunne tænke dig en plads i gruppen, skriver vi dig op til den første ledige gruppestart.

Er Angst det rigtige forløb for dig?

Vi sidder klar ved telefonerne til at svare på alle spørgsmål. Vælg en ledig tid nedenfor, så ringer vi til dig!

"Det fungerede super godt det at være i en gruppe, fremfor individuel terapi. Det gjorde, at man havde nogle at spejle sig i, og man følte sig derfor ikke alene og mærkelig med sin angst."

— Tidligere deltager i Angst

"Der så lettende, at forløbet er enormt billigt sammenlignet med praktiserende private psykologer, og hvor konstruktivt og meningsfuldt forløbet samtidig er."

— Tidligere deltager i Angst

"Det var en skøn og lærerig oplevelse, som har givet mig nye værktøjer og perspektiver til at forstå og håndtere min angst."

— Tidligere deltager i Angst

"Jeg oplevede at føle mig hørt og grebet i den måde min angst kommer til udtryk på, samt få udvidet min horisont gennem de andre gruppemedlemmers oplevelser med angst."

— Tidligere deltager i Angst

"Jeg oplevede at blive opmærksom på mine destruktive tanker, usunde handlingmønstre og at forstå teorien bag min angst."

— Tidligere deltager i Angst

Er du i tvivl?

Vi har måske et gruppeforløb, der passer bedre til dig.

Læs mere 

×

Skriv til os

Nu er det din tur! Uanset om du er klar til at starte i et forløb, har spørgsmål eller bare gerne vil vide mere — send os en besked, så vender vi tilbage i løbet af et par dage.

“Kroppen er et gidsel, en jolle fortøjet i sit eget mørke” — First Flush, Vildgæret Ensomhed
“Den der ønsker at leve livet om, har overhovedet ikke levet” — Karen Blixen, 1932
“Hvis du kunne gøre det hele igen, ville du gøre det hele igen” — Caspar Eric, Alt hvad du ejer
“Én dag af gangen med min ryg op af muren, hovedet helt i vejret og benene på jorden” — Artigeardit, Stå Op Gå Ned
“The only way out is through” — Iceage, Lockdown Blues
“For there is always light, if only we’re brave enough to see it – if only we’re brave enough to be it” — Amanda Gorman, The Hill We Climb