Avilius | Kulturclash
Book
en tid!

Kære dig,
Vores grupper er midlertidigt sat på pause, mens vi finder ud af, hvordan vi kører dem på den helt rigtige måde. Indtil da kan vi anbefale at starte et forløb i individuel terapi. Kh Avilius 💖

 Ledige pladser

Kulturclash

Næste holdstart: - introdate: 17. august introtime: 18 — 20 remainingdates: | 17. august kl. 18 — 20 24. august kl. 18 — 20 31. august kl. 18 — 20 7. september kl. 18 — 20 14. september kl. 18 — 20 21. september kl. 18 — 20 28. september kl. 18 — 20 5. oktober kl. 18 — 20

Til dig, der…

At have en multikulturel baggrund kan føles som at være i to lejre, man konstant skal navigere imellem. Spørgsmål om etnicitet, kultur og identitet er med til at skabe tvivl om ens tilhørsforhold og kan i sidste ende opleves som om, at man ikke rigtigt hører til noget sted. Sammen vil vi dele vores oplevelser, spørgsmål og frustrationer.

…har forældre eller familie fra forskellige kulturer
…efterlyser kulturel rodfæste
…føler dig alene i din identitet
…er vokset op i et multikulturelt samfund
…føler dig som den evige outsider
…har forældre eller familie fra forskellige kulturer
…føler dig alene i din identitet
…er vokset op i et multikulturelt samfund
…efterlyser kulturel rodfæste
…føler dig som den evige outsider

Program

Gruppeforløbet begynder med en gratis og uforpligtende introaften, hvor du bliver klogere på forløbets indhold. Derudover vil du møde gruppelederen Esther, som vil introducere sig selv, sin motivation for netop dette gruppeforløb og sin tilgang til forløbet.

Vi starter med at skulle lære hinanden lidt at kende. Derudover vil vi gennemgå det overordnede forløb, og vil sammen udforske de tematikker, der særligt fylder for denne gruppe. Min tilgang til gruppeforløb er meget dynamisk, hvilket betyder at der skal være plads til de tematikker, som deltagerne føler fylder for lige netop dem.

Derfor er følgende programoversigt kun et eksempel på hvilke tematikker, der kan blive arbejdet med.

Vi vil bruge tid på at få defineret, hvad kulturclash betyder for denne gruppe med henblik på at skabe nuancerne i begrebet.
Denne gang vil vi gå mere i dybden med hvad det vil sige at være et "kamelæonbarn". Vi vil sammen dele oplevelser, der omhandler det at skulle skifte "farve" i forskellige kontekster, og derefter udforske både styrkerne og udfordringerne ved at have to kulturer med sig.
Når man prøver at få andre til at forstå de udfordringer, man kan møde både udefra såvel som indefra, når man har to kulturer i rygsækken, kan man ofte føle at andre ikke forstår en - selv hvis de prøver. Det kan være drænende at skulle forklare andre om ens oplevelser, og somme tider kan man nærmest opgive, når de nu alligevel ikke forstå.

Så hvad gør vi med de her frustrationer? Hvordan sørger vi for stadig at fortælle om vores oplevelser - på trods af at vi ikke nødvendigvis bliver forstået?
Når man er hjemme er man noget bestemt, når man går i skole er man noget andet, og når man er sammen med ens venner med samme baggrund, er man noget andet end når man er sammen med de venner, der ikke har samme baggrund. Så hvem er man i sidste ende? Det ene sted er man måske ikke 'nok' libaneser, men alligevel er man heller ikke nok dansk. Man bliver fanget mellem to stole – og den problematik skal vi udfolde sammen.
I forlængelse af sidste tematik vil vi arbejde med spørgsmålet "Hvem vil jeg gerne være?" Dette spørgsmål kan hjælpe os i retning af at finde et ståsted mellem ens kulturer, som vi selv finder meningsfuldt.

Vi vil forsøge at gøre op med de automatiserede tanker om tilpasning og give plads til at udfolde sine ønsker og håb om hvem man gerne vil være.
Sammenlignet med andre problematikker, hvor man kan "komme af med sine problemer", må vi erkende det faktum, at man ikke kan "komme af med sine to kulturer" - men det må heller ikke være målet at blive én af dem. Denne gruppegang vil vi forsøge at arbejde med alle de velsignelser, der følger med det at være kamæleonbarn, såvel som alle forbandelserne.

Hvis gruppen finder det interessant, inviterer vi i denne session en minoritetsperson ind, der har haft to kulturer med sig og har formået at bruge sin baggrund til en drivkraft, både i sit personlige og professionelle liv.
I forlængelse af sidste gruppegang vil vi forsøge at arbejde henimod en accept af at man altid vil være splittet - det er vores vilkår. Men vi skal selvfølgelig finde en balancegang, hvor vi kan give plads til alle de nuancer vi indebærer. Men hvordan finder man denne balancegang, når man i mange år har været vant til bare at tilpasse sig de kontekster man indgår i?
Vi er nået til slutningen og vi vil derfor samle op på alt det vi har lært og er gennemgået. Alt dette skal nu til at stå sin prøve, når gruppen er slut. Vi vil derfor gå igennem bekymringer om, hvordan man reelt set tager dette med sig videre i livet.

Gruppeleder(e)

Esther

Du vil opleve mig som nærværende og omsorgsfuld, men også ærlig idet jeg håber på at kunne udfordre dig. Jeg går til forløbet med en masse energi, hvor vi sammen udforsker dine udfordringer. Jeg bruger en masse billedlige metaforer, for jeg tror på, at vi husker særligt godt gennem fantasi og billeder.



Læs mere om Esther

Praktisk info

Trygge rammer.

Gruppen foregår i vores hyggelige praksis – en stor og rummelig lejlighed i hjertet af Vesterbro. Sådan arbejder vi bedst.

Er Kulturclash det rigtige forløb for dig?

Skriv dig op eller hør mere ved at skrive til os eller booke et opkald.

Det er ok bare at være nysgerrig.

Uanset om du er klar til at starte i terapi, har konkrete spørgsmål eller bare vil vide lidt mere om os, kan du skrive til os her. Vi svarer i løbet af et par dage.

“Én dag af gangen med min ryg op af muren, hovedet helt i vejret og benene på jorden” — Artigeardit, Stå Op Gå Ned
“Hvis du kunne gøre det hele igen, ville du gøre det hele igen” — Caspar Eric, Alt hvad du ejer
“For there is always light, if only we’re brave enough to see it – if only we’re brave enough to be it” — Amanda Gorman, The Hill We Climb
“Den der ønsker at leve livet om, har overhovedet ikke levet” — Karen Blixen, 1932
“The only way out is through” — Iceage, Lockdown Blues