Avilius | Selvværd
Book
en tid!

Kære dig,
Vores grupper er midlertidigt sat på pause, mens vi finder ud af, hvordan vi kører dem på den helt rigtige måde. Indtil da kan vi anbefale at starte et forløb i individuel terapi. Kh Avilius 💖

 Ledige pladser

Selvværd

Næste holdstart: Venteliste

Til dig, der…

Den knugende fornemmelse i brystet af ikke at være tilstrækkelig. En kritisk indre indre stemme, der banker dig i hovedet hver gang du siger, gør eller tænker noget? Her i gruppen kender vi de følelser alt for godt.

…vil lære at tro på dig selv
…vil lære at udvise omsorg for dig selv
…føler dig udenfor i grupper
…føler at alting er din skyld
…er i tvivl om du er god nok
…bebrejder dig selv for alting
…bebrejder dig selv for alting
…vil lære at tro på dig selv
…føler at alting er din skyld
…vil lære at udvise omsorg for dig selv
…føler dig udenfor i grupper
…er i tvivl om du er god nok

Program

At gå i træning for sit selvværd er en stor udfordring. Det kræver, at vi finder helt ind til os selv og ændrer nogle af de allerældste og mest fundamentale tankemønstre – og det er hårdt! Derfor har vi struktureret forløbet med en blanding af praktiske øvelser og konkrete værktøjer, der både udvikler og beskytter dig på rejsen.

I gruppen vil du møde andre unge, der kæmper med lignende problematikker.

Hver kursusgang starter med et check-in, hvor vi støtter og hjælper hinanden med øvelserne. Gruppen er deltagerdrevet og bygger på vores fælles snakke.

Her i oversigten kan du få et indblik i nogle af de emner, vi skal runde i gruppen.

Vi starter forløbet med at gå på opdagelse i de fundamentale områder af selvværdet. I de første to sessioner skal vi gennem følgende spørgsmål:

Hvad er forskellen på selvværd og selvtillid?
Hvorfor har vi overhovedet et selvværd?
Hvad er selvkritik?

Gennem metaforer og øvelser danner vi et fælles grundlag for det kommende arbejde med selvværd og egenomsorg. Blandt andet laver vi et selvværdscheck, der fokuserer på otte forskellige områder af vores liv.
Når vi bliver født, er det essentielt at vi passer ind i ikke kun familien, men hele samfundet. Her opstår selvkritikken – et værktøj til at sikre vores sociale overlevelse. Selvkritikken er altså så fundamental i vores tankemønstre, at den er enormt svær at ændre. For at begynde ændringen skal vi først blive bevidste om vores selvkritik. Herefter begynder vi at arbejde med den.
Selvkritikken skal vi med tiden lære at erstatte med egenomsorg. Vi skal arbejde med alle fordommene omkring selvkærlighed og finde frem til de konkrete måder, vi kan gå fra den destruktive selvkritik til den produktive omsorg for jeg’et.
En del af selvværdsarbejdet handler om at kunne mærke vores grænser. Det kræver en stor mængde ærlighed overfor os selv – herunder at turde erkende, når vores grænser bliver overskredet – for at kunne sige fra. Dette er imidlertid nemmere sagt end gjort, så det kan være hjælpsomt at bruge en række værktøjer i det kontinuerlige arbejde med grænser. Netop fordi det kan være svært at mærke egne grænser, bliver erfaringsudvekslingen i gruppen en vigtig del af denne gang.
Det kan være hårdt at arbejde med selvværd – så det er vigtigt at vi er motiverede til at blive ved med at arbejde på det. Ligesom at vi hver dag må tage vores opvask for at undgå at vores hjem bliver fyldt op med beskidte tallerkner, må vi også tage vores mentale opvask. Derfor arbejder vi denne gang med værktøjer, som kan opretholde og højne vores motivation.
På forløbets sidste gang følger vi op på de foregående gange og taler om, hvordan vi kan fortsætte med at højne vores selvværd. Hvordan kan vi sikre, at vi sætter tid af til os selv? Hvilke områder skal vi være opmærksomme på fremadrettet? Vi genbesøger desuden vores selvværdscheck for at se, hvor vi har rykket os.

Arbejdet med selvværd er kontinuerligt, så denne gang taler vi ligeledes om, hvordan vi kan fastholde motivationen for at fortsætte vores med at møde os selv med egenomsorg.

Gruppeleder(e)

Emilie og Rachad

I vores personlige liv og i arbejdet med klienter fandt vi begge hurtigt ud af, at vi alle har et dybt ønske om at føle os værdifulde, tilstrækkelige, sikre og gode nok. Et ønske der ofte viser sig i frygten for alt det modsatte – nemlig frygten for at være utilstrækkelighed, usikker, uelsket.

Det kræver mod at stå ved sin sårbarhed. Vi har begge selv gået vejen og arbejdet med vores selvværd, for derigennem at opdage, at en af de største gaver, vi kan give os selv er at stå ved os selv. Denne erkendelse har vi et kæmpe ønske om at dele med andre. Vores ønske er at hjælpe dig med at skabe et fundament i dig selv, hvormed du er klar til at møde verden med alle dens mirakler og udfordringer.

Rent fagligt har vi forskellig erfaring med os i bagagen, udover det terapeutiske arbejde hos Avilius, er dette blandt andet fra psykiatri, undervisning i mental sundhed, rådgivning og meget mere.

Mød Emilie Mød Rachad

Tidligere deltager i Selvværd:

"Helt igennem positiv oplevelse, som oversteg mine forventninger. Jeg har taget meget læring med mig, som jeg ikke havde før forløbet. Især de konkrete praktiske tips, samlet med teorien og at vi vendte konkrete problemer vi allesammen havde. <3"

Tidligere deltager i Selvværd:

"For det første kunne jeg virkelig godt lide, hvordan det var en balance mellem snak og at lære mere teoretisk viden. Det giver en masse gode værktøjer og tanker til fremover i forhold til hvis det bare havde været at snakke. Derudover var frekvensen af møderne rigtig god. En uge er lige præcis nok til at man kan nå at reflektere og lægge mærke til ting. Generelt føler jeg mig virkelig godt klædt på til fremover med gode ting at tænke over og gode, håndgribelige værktøjer at have med mig. Jeg var også vild med størrelsen på gruppen. Ret perfekt."

Tidligere deltager i Selvværd:

"Hos Avilius har jeg følt mig grebet i et meget trygt rum, som har gjort det muligt for mig at dykke ned i mig selv på en helt ny måde. Med uformelle og rare omgivelser har jeg følt mig totalt sikker i at dele min historie, og jeg er hver gang blevet mødt med omsorg og medfølelse. Jeg kan kun sige rare ting om min oplevelse!"

Tidligere deltager i Selvværd:

"Rigtig givende forløb med trygge og rare rammer, hvor der er plads til alle lige der, hvor vi var på dagen. Utrolig lærerigt og virkelig godt formidlet på en måde, der er forståeligt for alle. God balance mellem at lære og lytte - og selv at skulle prøve at anvende det i ens eget liv. Både fedt med at tage eksempler op i gruppen, men også at få 'lektier' til næste gang, så vi også fik tid til at reflektere mere over nogle ting."

Tidligere deltager i Selvværd:

"Gruppelederne har formået ar skabe et trygt, uformelt og afslappet rum, hvor man uden tøven kunne dele sin historie. De har fået mig til at føle mig set, og jeg oplever, at jeg er blevet hjulpet og hørt, hver gang jeg har ytret mig. Tiden er løbet fra os et par gange, men det har ikke gjort mig noget :)"

Tidligere deltager i Selvværd:

"Avilius er et sted, hvor man for meget få penge får en meget professionel behandling under trygge rammer. Jeg vil også nævne, at man får ekstremt meget ud af det, ligegyldigt hvor man mener, man ligger på selvværdsskalaen."

Tidligere deltager i Selvværd:

"Jeg tror virkelig, at mange unge vil have gavn af sådan et forløb. Især i lyset af vores samfund, men også bare for at lære sig selv bedre at kende. Det er utrolig givende at være i en gruppe, da jeg har lært meget af bare at lytte til andres tanker og refleksioner."

Tidligere deltager i Selvværd:

"Jeg var vild med de forskellige perspektiver og redskaber, som jeg fik igennem forløbet. fx. billedet om vores slot og de lukkede rum, mig og ikke-mig, egenomsorg og grænser."

Tidligere deltager i Selvværd:

"Det var helt vildt for fedt og rart. Jeg fik lært så meget mere om selv, og hvordan jeg skal gribe situationer an, som jeg synes var svære. Jeg har fundet ud af en masse om, hvordan jeg også skal håndtere tidligere situationer. Jeg har fået et helt andet syn på dem nu."

Tidligere deltager i Selvværd:

"Jeg syntes ikke der var noget, man kunne havde gjort bedre. Det hele spillede bare. Jeg kunne godt lide, at man fik nogle øvelser til hver gang, så man fik udøvet de ting, man lavede. Men de kunne godt havde taget lidt mere hånd om de øvelser vi fik, selvom de gjorde det med nogle af dem. Men de glemte også nogle gange at snakke om dem."

Praktisk info

Det er vigtigt, at selvudvikling ikke vælter økonomien. Du kan vælge at betale hele beløbet inden forløbets start eller per gang :)

Selvværd er et sårbart emne, der kan være svært at dele. Vi arbejder med små grupper, så vi kan lære hinanden bedre at kende.

Vi starter nyt hold, så snart der er deltagere nok på ventelisten. Kontakt os for detaljer og opskrivning på listen!

Trygge rammer.

Gruppen foregår i vores hyggelige praksis – en stor og rummelig lejlighed i hjertet af Vesterbro. Sådan arbejder vi bedst.

Er Selvværd det rigtige forløb for dig?

Skriv dig op eller hør mere ved at skrive til os eller booke et opkald.

Det er ok bare at være nysgerrig.

Uanset om du er klar til at starte i terapi, har konkrete spørgsmål eller bare vil vide lidt mere om os, kan du skrive til os her. Vi svarer i løbet af et par dage.

“Hvis du kunne gøre det hele igen, ville du gøre det hele igen” — Caspar Eric, Alt hvad du ejer
“Én dag af gangen med min ryg op af muren, hovedet helt i vejret og benene på jorden” — Artigeardit, Stå Op Gå Ned
“For there is always light, if only we’re brave enough to see it – if only we’re brave enough to be it” — Amanda Gorman, The Hill We Climb
“Den der ønsker at leve livet om, har overhovedet ikke levet” — Karen Blixen, 1932
“The only way out is through” — Iceage, Lockdown Blues