6 uger (to timer om ugen):

Per gang: 333,-

Næste holdstart: 6. januar kl. 14 — 16

 Ledige pladser

6 uger (to timer om ugen)

Selvværd

Ligesom vi kan træne og nære vores fysiske immunforsvar, kan vi også styrke og nære vores mentale immunforsvar – selvværdet. Og det er en svær størrelse! Hvad er det? Hvorfor har vi det? Og hvordan kan vi optimere det? De spørgsmål udforsker vi her. Jagten på et selvværd kræver, at vi ændrer vores fundamentale tankemønstre, og derfor kan man godt ende med at slå sig selv i hovedet undervejs. Her kommer egenomsorg kommer ind i billedet. For både proces og mål skal føles behageligt, og derfor betyder det også at det er okay ikke at være okay.

Per gang: 333,-

2.000,- i alt. Betales på én gang eller over flere omgange.

Tilmelding via mail:

Til dig, der...

...vil lære at tro på dig selv
...føler dig udenfor i grupper
...vil lære at udvise omsorg for dig selv
...føler at alting er din skyld
...bebrejder dig selv for alting
...er i tvivl om du er god nok

Næste holdstart

6. januar kl. 14 — 16

13. januar kl. 14 — 16

20. januar kl. 14 — 16

27. januar kl. 14 — 16

3. februar kl. 14 — 16

10. februar kl. 14 — 16

Gruppeleder(e)

Emilie og Rachad

Vi hedder Emilie og Rachad, er kommende psykologer og leder selvværdsgruppen i Avilius.

Sammen vil vi undersøge hvordan vi kan drage omsorg overfor os selv, og samtidig hvad der kan stå i vejen for denne proces. Vi skal diskutere betydningen af selvværd for at forstå os selv, vores relationer og verden omkring os. Vi skal arbejde med værktøjer som tilknytning, bevidsthed, forsvar, motivation, ærlighed og frem for alt egenomsorg. Desuden er grænsesætning et vigtigt tema, der går igen, hvor vi arbejder med at registrere, forstå og agere efter vores egne behov.

Selvværdet kommer ikke medfødt, men er præget af livets mange erfaringer. De erfaringer udforsker og arbejder vi med for at forstå, hvorfor vi tænker om os selv som vi gør. Vi hjælper og støtter hinanden i dette arbejde, og vi vil derfor indgå på lige fod med gruppens øvrige deltagere.

Mød Emilie Mød Rachad

Program

Vi har lavet et gruppeforløb, hvor du som ung kan lære om og arbejde med dit selvværd. I gruppen vil du møde andre unge, der kæmper med lignende problematikker, og du vil blive udstyret med en bred vifte af konkrete værktøjer.

Gennem undervisning, øvelser og diskussioner vil vi klæde dig på til at skabe en bedre relation med dig selv, give dig de rette værktøjer, og styrke dit mentale immunforsvar – selvværdet! Hver kursusgang starter med en tjek-in runde, hvor vi støtter og hjælper hinanden med øvelserne. Gruppen er deltagerdrevet og bygger på vores fælles snakke.

Gruppen løber over seks uger med sessioner af to timers varighed.

Her i oversigten kan du få et indblik i forløbets indhold.

Forløbet foregår hos Avilius på Vesterbrogade 35. 📍

Vi starter forløbet ud med at gå på opdagelse i de fundamentale områder af selvværdet. Selvværd kan imidlertid være en flydende størrelse, derfor udforsker vi sammen følgende spørgsmål i gruppens første to kursusgange:  1. Hvad er forskellen på selvværd og selvtillid?

  2. Hvorfor har vi overhovedet et selvværd?

  3. Og hvor kommer selvkritikken ind?

    Gennem en række metaforer og øvelser får vi dannet et grundlag for arbejdet med selvværd og egenomsorg.

    Blandt andet laver vi første gang et selvværdstjek, hvor vi ser på otte områder af vores liv.

Selvværdets og selvkritikkens fødsel er så centralt et emne, at vi har valgt at dele det op i to. Denne gang fortsætter, hvor vi slap sidst, med at få afdækket de centrale områder af selvværdet. Vi deler erfaringer for at blive klogere på, hvad der kan stå i vejen for at stærkt selvværd.

Når vi bliver født, er det essentielt at tilpasse os vores familie og samfund, og det er her at selvkritikken opstår – for at sikre vores sociale overlevelse. Derfor kan det være svært at ændre vores selvkritik, da den har fulgt os i store dele af vores liv. Denne gang undersøger vi derfor, hvordan vi bliver bevidste om vores selvkritik og dermed kan begynde at arbejde med den. I dette arbejde bliver selvomsorg centralt som et alternativ til selvkritik.

En del af selvværdsarbejdet handler om at kunne mærke vores grænser. Det kræver en stor mængde ærlighed overfor os selv – herunder at turde erkende, når vores grænser bliver overskredet – for at kunne sige fra. Dette er imidlertid nemmere sagt end gjort, så det kan være hjælpsomt at bruge en række værktøjer i det kontinuerlige arbejde med grænser. Netop fordi det kan være svært at mærke egne grænser, bliver erfaringsudvekslingen i gruppen en vigtig del af denne gang.

Det kan være hårdt at arbejde med selvværd – så det er vigtigt at vi er motiverede til at blive ved med at arbejde på det. Ligesom at vi hver dag må tage vores opvask for at undgå at vores hjem bliver fyldt op med beskidte tallerkner, må vi også tage vores mentale opvask. Derfor arbejder vi denne gang med værktøjer, som kan opretholde og højne vores motivation. Egenomsorg er ligeledes et virksomt værktøj, når det kommer til vores motivation for at arbejde med os selv. Derfor fokuserer vi denne gang på at tage nogle af fordommene ud af egenomsorg.

Denne sidste gang følger vi op på de foregående gange, og taler om hvordan vi kan fortsætte med at højne vores selvværd. Hvordan kan vi sikre, at vi sætter tid af til os selv? Hvilke områder skal vi være opmærksomme på fremadrettet? Vi genbesøger desuden vores selvværdstjek for at se, hvor vi har rykket os.


Arbejdet med selvværd er kontinuerligt, så denne gang taler vi ligeledes om, hvordan vi kan fastholde motivationen for at fortsætte vores med at møde os selv med egenomsorg.


Lyder forløbet interessant for dig? Kontakt gruppelederne via emailknappen øverst på siden.

Er Selvværd det rigtige forløb for dig?

Vi sidder klar ved telefonerne til at svare på alle spørgsmål. Vælg en ledig tid nedenfor, så ringer vi til dig!

"Det har været et spændende forløb, hvor jeg har fået redskaber og værktøjer samt brugbar viden, som jeg kan bruge til at arbejde med mig selv og blive bedre til at tackle svære tanker, følelser og mønstre."

— Tidligere deltager i Selvværd

"Setuppet var mega fedt – mere en dialog blandt ligesindede end et foredrag. Alle var på og deltog aktivt med tanker, følelser og synspunkter."

— Tidligere deltager i Selvværd

"Det har hele vejen igennem været sådan en god, rar, lærerig oplevelse, hvor jeg er blevet opmærksom på mange ting om mig selv, jeg ikke var klar over."

— Tidligere deltager i Selvværd

"Emilie og Rachad, I gjorde det så godt! Det var så rart, at I selv delte ud af personlige historier/erfaringer – man følte sig tryg/set/i øjenhøjde."

— Tidligere deltager i Selvværd

Er du i tvivl?

Vi har måske et gruppeforløb, der passer bedre til dig.

Læs mere 

×

Skriv til os

Nu er det din tur! Uanset om du er klar til at starte i et forløb, har spørgsmål eller bare gerne vil vide mere — send os en besked, så vender vi tilbage i løbet af et par dage.

“The only way out is through” — Iceage, Lockdown Blues
“For there is always light, if only we’re brave enough to see it – if only we’re brave enough to be it” — Amanda Gorman, The Hill We Climb
“Én dag af gangen med min ryg op af muren, hovedet helt i vejret og benene på jorden” — Artigeardit, Stå Op Gå Ned
“Kroppen er et gidsel, en jolle fortøjet i sit eget mørke” — First Flush, Vildgæret Ensomhed
“Den der ønsker at leve livet om, har overhovedet ikke levet” — Karen Blixen, 1932
“Hvis du kunne gøre det hele igen, ville du gøre det hele igen” — Caspar Eric, Alt hvad du ejer