Avilius Bloggen | Lysten til at rejse væk
Book
en tid!
Avilius Bloggen

Lysten til at rejse væk

Hverdag, hverdag. Hverdagen rammer mig tit, den rammer sikkert også dig. De faste aftaler med ditten og datten, den lidt for ofte øl og du har allerede set en hel sæson af The O.C. Alt virker planlagt og en lille snært af uro begynder at banke i maven. Den uro kender jeg. Jeg ved at det er en priviligeret følelse, men jeg kan ikke slippe lysten til at rejse.

Skrevet 17/05/24 af Ida Fink Speiermann

Foto af Ida Fink Speiermann

Du befinder dig bag lukkede døre, enten i læsesalen eller på dit lokale bibliotek. Vejret udenfor er mildt, og dit Instagram-feed er fyldt med palmetræer og tilbud om togrejser. Du ved nøjagtigt, hvad du skal lave i morgen og måske endda resten af måneden. Du har selvfølgelig den faste ugentlige kaffeaftale med vennerne på caféen, og måske venter der også en øl til dig et sted på en bar.

Alt dette lyder dejligt, tænker du. Men alligevel plages du af en følelse af uro, og faktisk trænger du bare til at komme væk og få lidt ny energi. Tro mig, det kender jeg godt til.

En indre længsel

Den sidste måned har jeg haft en ugentlig trang til at rejse væk, bare for en stund. Jeg elsker at tage toget; det giver mig en fornemmelse af at rejse, af at have en destination uden for Nørrebro. Jeg tror, at det handler om at give min hjerne lidt ro. Jeg er godt klar over, at det er privilegeret at tænke sådan i den tid, vi lever i lige nu, men derfor har jeg stadig en indre længsel efter at tage toget, rejse væk, glemme alt. For sådan må jeg også godt have det.

Hvor flygter jeg hen?

Den mentale trang til at rejse væk er mere end bare en fysisk impuls. Det er en længsel efter forandring, efter at bryde den daglige rutine og opdage nye horisonter. På en måde fungerer det som en mental pauseknap, der tillader os at slippe væk fra hverdagens monotoni og åbne vores sind for nye oplevelser og indtryk.

Det handler ikke kun om at se nye steder, men også om at udfordre vores forestillinger om verden og os selv.

— Ida

Når vi føler os fanget bag lukkede døre eller begrænset af vores daglige gøremål, søger vores sind efter en flugt. Rejsen repræsenterer en mulighed for at udforske, vokse og lære på en måde, som vores sædvanlige omgivelser ikke altid tillader. Det handler ikke kun om at se nye steder, men også om at udfordre vores forestillinger om verden og os selv.

Der er en dyb tilfredsstillelse i at træde ud af sin komfortzone og navigere i ukendte områder. Det kan være en kilde til personlig vækst og selvfornyelse. Rejsen giver os mulighed for at fordybe os i andre kulturer, møde nye mennesker og opdage nye sider af os selv. Det er en påmindelse om, at verden er stor og fuld af muligheder, og at vores eget perspektiv kun udgør en lille del af det.

Et lille plaster på såret

Tag toget til Kolding og få et gigantisk pizzastykke, eller hop på cyklen og kør ud til Utterslev Mose, sæt dig i fugletårnet og nyd udsigten.

Velkommen til Avilius!

Et terapihus for unge, af unge. Vi laver individuel terapi og gruppeterapi til dig, der har brug for nogen at tale med.

Random artikler

29/02/20

Kan man føle sig ensom, selvom man har 1523 følgere?

Følelsen af at høre til er en universel forudsætning for os mennesker – så hvorforfor er der så mange af os, der føler os ensomme?

Skrevet af Anna-Regitze Vejby Voss

Foto af Anne Krogh

02/09/20

Kort om kærlighed

Kærligheden er kompleks. Ragnhild giver sine bedste bud på, hvordan du kan forholde dig til livets måske vigtigste omdrejningspunkt.

Skrevet af Ragnhild Mohn

Foto af Krišjānis Kazaks

Avilius Bloggen

Er Avilius det rigtige for dig?

Book en tid direkte eller skriv til os her! Så vender vi tilbage hurtigst muligt.

I tvivl? Ring til os på 74 44 44 69!

Det er ok bare at være nysgerrig.

Uanset om du er klar til at starte i terapi, har konkrete spørgsmål eller bare vil vide lidt mere om os, kan du skrive til os her. Vi svarer i løbet af et par dage.

“Hvis du kunne gøre det hele igen, ville du gøre det hele igen” — Caspar Eric, Alt hvad du ejer
“For there is always light, if only we’re brave enough to see it – if only we’re brave enough to be it” — Amanda Gorman, The Hill We Climb
“The only way out is through” — Iceage, Lockdown Blues
“Én dag af gangen med min ryg op af muren, hovedet helt i vejret og benene på jorden” — Artigeardit, Stå Op Gå Ned
“Den der ønsker at leve livet om, har overhovedet ikke levet” — Karen Blixen, 1932